В украинската столица Киев беше напълно възстановено топлоподаването след поредните руски въздушни удари срещу водоснабдителната и електропреносна  инфраструктура на Украйна, каза днес кметът на града Виталий Кличко, цитиран от Ройтерс.

"В града се възстановяват всички услуги след поредния обстрел", написа Кличко в Телеграм. "Системата за осигурявана на отопление на столицата бе напълно възстановена. Всички източници на топлоподаване функционират нормално"

Украински представители казват, че Русия е изстреляла повече от 70 ракети в петък при една от най-масираните ракетни атаки от началото на руската инвазия на 24 февруари, довела до прекъсвания на тока в цялата страна, спиране на парното и водата.

Температурите в Киев и много други места в Украйна са под нулата тази сутрин, а според прогнозите се очаква вечерта да паднат в столицата до минус 6.

Киев е най-големият град в Украйна с близо 3 милиона жители, а още два милиона души живеят в пределите на Киевска област. Снощи в една трета от града нямаше ток.

БТА