ЦСКА 1948 обяви новия си старши треньор, заменил напуснали преди дни Любослав Пенев - това е Тодор Янчев, друго голямо име от близкото минало на ЦСКА.

"Янчев проведе финални разговори с ръководството на ЦСКА и подписа договора си в клубния офис, като той и неговият треньорски щаб ще ръководят тима на „червените“ още от първото тренировъчно занимание за новата година.

Предстои наставникът да проведе и зимен подготвителен лагер със състава, за да го подготви по най-добрия начин за предстоящите битки от efbet Лига и турнира за Купата на България през пролетния полусезон", се казва в официалното съобщение на третия в класирането след есенния дял на Първа лига. 

Янчев беше в щаба на Стойчо Младенов, докато той бе наставник на ЦСКА-София до по-рано тази година. Сега отива в "другия лагер", а Младенов също е там - от лятото той заема поста оперативен директор.

За спортен директор пък през миналата седмица беше назначен Кирил Котев - той ще съвместява длъжностите на Ради Здравков и Методи Томанов, тръгнали си заедно с Любослав Пенев.

За 46-годишния Янчев това ще бъде първият елитен тим, който ще ръководи като старши треньор. Досега той е бил начело на "Царско село", "София 2010" и за кратко на "Спортист" (Своге). Бил е и помощник-треньор в казахстанския "Кайсар" - на Стойчо Младенов.