Повече от сто държавни и правителствени ръководители от целия свят се включват в мълчаливия марш срещу тероризма в Париж.

Френският президент Франсоа Оланд лично посрещна на стълбите на Елисейския дворец чуждестранните гости, между които германската канцлерка Ангела Меркел, премиерите на Великобритания - Дейвид Камерън, на Испания - Мариано Рахой, на Италия - Матео Ренци, на Израел - Бенямин Нетаняху.

Оланд и Меркел.

Да изразят подкрепата си в Париж пристигнаха още йорданският крал Абдула II със съпругата си Рания, палестинският президент Махмуд Абас и много други.

Точно в 13,45 ч и българският премиер Бойко Борисов бе посрещнат на стълбите на Елисейския дворец от Оланд. Двамата се прегърнаха и целунаха. 

След продължила около час среща между държавните и правителствени ръководители, в 15,30 ч те излязоха пред двореца и започнаха да се товарят на автобуси, за да бъдат откарани до шествието и да се включат в мълчаливия протестен марш.

Протестът на парижани срещу тероризма вече започна.

Френските медии коментират отсъствието на американския президент Барак Обама. САЩ са представени в Париж от правосъдния министър и главен прокурор на САЩ Ерик Холдър, който по-рано днес взе участие в срещата на вътрешните министри, чийто домакин бе френският МВР шеф Бернар Казньов. Журналисти от френска телевизия коментираха на шега, че сигурно се страхува да се качи на автобус и да чака на опашка като обикновен човек.