Терористът Амеди Кулибали, който взе заложници в парижки еврейски магазин и бе убит слбед щурм на спецчастите, се е клел във вярност на "Ислямска държава" и нейния самообявил се халиф Абу Бакр ал Багдади.

Това става ясно от видеоклип, разпространен от ислямистки социални мрежи и френската телевизия. На него се вижда Амеди Кулибали или най-малкото човек, който много прилича на него. Ако се съди по изказването му, клипът е направен след разстрела на 12-те души в редакцията на в. "Шарли ебдо" на 7 януари и убийството на парижка полицайка ден по-късно.

В началото на видеото Кулибали (или приличащият на него човек) прави физически упражнения край тухлен зид. След това той се кълне във вярност на "Ислямска държава" и Абу Бакр ал Багдади. Освен като Амеди Кулибали, името му е изписано и като Абу Басир Абдала ал-Ифрики. През цялото време зад кадър се чува пеене на мюезин.

В един момент човекът заявява, че е отгговорен за убийството на полицайката в парижкия район Монруж. След това той говори и за атаката срещу "Шарли ебдо", дело на братята от алжирски произход Шериф и Саид Куаши.

Накрая друг глас казва, че Кулибали е взел заложници в еврейския магазин и е убил петима евреи. В действителност при драмата загинаха четирима заложници.