Ако "Продължаваме промяната" вземе решение да номинира за бъдещ премиер бившият председател на Народното събрание Никола Минчев, той не би избягал от тази отговорност. Това заяви самият той днес в "Панорама" по БНТ. 

По думите му, това обаче ще бъде решение на цялата партия и той не би могъл "да го вземе еднолично". Все пак той потвърди думите си от по-рано днес, че досега такова предложение не е получавал. Припомняме, че името му се върти като възможен консенсуснен вариант за министър-председател в евентуано правителство, съставено с третия мандат. 

Минчев подчерта, че ако президентът реши да връчи мандата на "Демократична България" или на БСП, то тогава ПП щяла да "положи всички усилия в рамките на този парламента да има кабинет."

"Защото си даваме сметка, че в момента най-важното е да има работещ парламент, който да приеме законите, необходими за плана за възстановяване", каза още той. 

На въпрос дали нещата стоят така и при мандат в ръцете на "Има такъв народ" обаче, той бе скептичен и заяви, че "възможностите за директен разговор с нас от ПП и ИТН са силно лимитирани на този етап, с оглед на случилото се през последните месеци". 

Минчев коментира и възможността да има кабинет, но в него да не са имената на лидерите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев. По думите му, за ПП постовете не били важни, важна била програмата. 

Той не отговори категорично и на въпрос дали може да има общо явяване на избори между ПП и ДБ, макар да подчерта, че засега такива разговори не са водени. Трябвало обаче да се вземе решение на база социология, така че да се знае дали "2+2 ще направи 5, или 3".