Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан в София след спецакция на отряд „Кобра”, съобщава Нова тв цитирайки източници от МВР. Следователите се включиха в разследването по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

За него стана ясно, че има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал катастрофиралия си джип Ауди Q7 с фалшиви номера. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.

Фашива е и книжката му - която била уж швейцарска.

Друга интересна подробност е, че точно днес срещу "юнака", роден през 1986 г., е трябвало да има дело в Софийския районен съд, става ясно от прессъобщение на съда. То е от 2013 г. и Семерджиев е един от подсъдимите - обвинен в нанасяне на телесна повреда.

Днес той обаче... не се е явил в съдебното заседание без уважителна причина и съдебният състав по делото е постановил да бъде задържан под стража. 

Просто казано - така той има съдийска мярка "задържане под стража" авточатично, без да минава процедурата - с прокурорска мярка за 72 ч., искане и явяване пред съда и пр.

Очаквайте подробности