Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който за първи път присъжда почетното звание "Майка героиня". Една от двете късметлийки е Медни Кадирова - съпругата на чеченския президент Рамзан.

В семейството на Кадирови има 14 деца. Диктаторът дори изпрати трима от синовете си, които не са навършили пълнолетие, да се бият в Украйна. Всъщност, децата са се научили от баща си и единствено публикуват заплашителни клипчета от стрелбища далеч от обсега на украинските оръжия.

На 15 август 2022 г. Путин подписа указ за въвеждане на ново по-високо звание – "Майка героиня", който е съществувал по времето на СССР.

Тези, които получат титлата, имат право на еднократно плащане от 1 милион рубли (около 31 000 лв.)

"Майка героиня" е включена в списъка на най-високите звания на Русия наред до "Герой на Русия" и "Герой на труда".

Орденът няма да се присъжда автоматично при раждането на десето дете. Има допълнителни условия - десетото дете трябва да е навършило една година и всички останали девет деца трябва да са живи към този момент. Званието все пак може да бъде дадено, ако някое от децата е изчезнало или загинало при защита на отечеството или неговите интереси, в изпълнение на граждански, служебен или военен дълг, както и в резултат на терористични атаки и извънредни ситуации.