Полицията евакуира прочутия площад "Трокадеро" в Париж. Хиляди столичани споделят в социалните мрежи, че вече започва да ги обзема паниката. Свидетели разказват, че ченгета с извадени пистолети са се струпали около един от входовете на метрото в горната част на площада. Всички туристи са изведени и е спряно движението в района. Сервитьор в кафене на "Трокадеро" споделя във в. "Фигаро", че вече блокадата била вдигната. Цялата операция траяла около половин час. Възможно е полицията да е била подведена от сигнал за бомба или за съмнителен пакет. Тревогата, слава Богу, се оказа фалшива, съобщи министърът на вътрешните работи Казньов.  

Точно бе пуснато движението по "Трокадеро" и дойде съобщение, че са затворени няколко километра от околовръстното шосе. Образували са се огромни опашки от автомобили. Все още няма информация за причините за блокирането на пътя.

Преди два дни терористи застреляха 12 души в редакцията на "Шарли ебдо", вчера бе убита полицайка в квартал Монруж, а днес в еврейски магазин бяха взети петима заложници, между които жени и деца. Имаше и стрелба, при който един човек е ранен. 

Все още няма никакви информации защо властите са взели решение за блокирането и разчистването на площада. Той се намира точно срещу Айфеловата кула и е сред най-прочутите забележителности в Париж. Много близо до него се намира и българското посолство.