Депутатите от 48-ия парламент създадоха временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС беше избран за председател на комисията. Решението за създаването ѝ и за състава ѝ бяха гласувани единодушно с 225 гласа "за".

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова съобщи от парламентарната трибуна, че на председателски съвет са постигнали договореност, че действащият правилник на 47-ото Народно събрание следва да претърпи изключително малко промени. Затова беше прието срокът за предложения за изменения в правилника да е до 28 октомври (петък), а временната комисия да работи до окончателното му приемане. Атанасова посочи, че идеята е комисията да започне работа веднага, евентуално в понеделник да работи извънредно и в сряда следващата седмица Народното събрание да приеме промените в правилника.  

Временната комисия се създава на паритетен принцип и се състои от 14 членове - по двама представители от всяка парламентарна група.

За членове бяха избрани Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев и Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната", Хамид Хамид и Йордан Цонев от ДПС, Петър Петров и Цвета Рангелова от "Възраждане", Явор Божанков и Мая Димитрова от "БСП за България", Надежда Йорданова и Людмила Илиева от "Демократична България" и Надежда Самарджиева и Александър Николов от "Български възход".