"Не помня откога не съм получавал толкова поздравления, прегръдки и ръкостискания. И всеки, абсолютно всеки ми казва едно и също - малко им е на тия."

Това заяви Христо Петров - Ицо Хазарта с пост във фейсбук по повод средния пръст, който показа в парламентарната зала към ГЕРБ. Излиза, че жестът, употребяван в България под път и над път, е издигнал рапъра-депутат още повече в очите на не малко хора. Но все пак е важно да се отбележи, че е важно и към кого е отправен и това е есенцията в думите на музиканта.

А Владимир Путин отново показа своеобразен среден пръст на Запада и то по доста злокобен начин . Колкото повече давате оръжие на Украйна, и колкото по-голямо е то, толкова повече ще отвръщаме ние.

Тази сутрин осъмнахме с новиза ожесточени битки в Северодонецк, като ту едните контролират положението, ту другите. А като потвърждение на думите на Путин е фактът, че тази сутрин Киев осъмна с взривове. 

Спортната новина на деня - Рафаел Надал спечели за 14-и път Откритото първенство на Франция по тенис. Това е и титла №22 за него в Големия шлем. На финала той победи с 3:0 сета своя приятел Каспер Рууд, който за първи път в кариерата си спори за титлата на мейджър турнир. 

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков пък обеща, че от 1 юли всички пенсии се вдигат с 10 процента. Това не е точно начинът да се покаже среден пръст на инфлацията, а и като се покаже, тя няма да се повлияе. Но управляващите били отговорни към хората и затова действали така.