Поредно безхаберно безумие в железниците!

Тази сутрин за малко да се сблъскат два бързи влака. Инцидентът е станал на гара Българово където един срещу друг са се оказали препълнените със стотици пътници композиции София-Бургас и Бургас-София. За кошмарната случка разказаха железничари пред Клуб Z.

Според железопътните форуми в интернет влакът, идващ от столицата, който е с номер 8627 е навлязъл при червен светофор в гара Българево, счупил е железопътна стрелка и се е оказал в опасна близост до чакащата срещу него композиция 8610. Според източници на Клуб Z в случая става дума за класическа грешка на локомотивната бригада и жестоката трагедия е била избегната само благодарение на дежурния ръководител движение на гарата в Българово.

На сайта на националния превозвач е упоменато единствено, че влаковете закъсняват заради проблеми по инфраструктурата.

БДЖ нямаха официална реакция за инцидента. След запитване на Клуб Z от пресслужбата на компанията уточниха, че "доколкото знаят" срещу 8627 не е имало друг влак. Във версията на БДЖ се потвърждава, че машинистът на влака наистина не е видял неосветен сигнал!?!, но че сам спрял на стрелките без да ги чупи.

Подобни инциденти напоследък се случват през ден в българските железници. Те поставят ребром въпросът дали пътниците във влаковете са неволни участъци в шоу ала "Сървайвър".

Очаквайте подробности на сайта Клуб Z.