След вчерашния успех над французина Жереми Шарди в схемата на сингъл, в днешния ден Григор Димитров записа нова победа на австралийска земя. Българинът, в дует с 18-годишния австралиецТанаси Кокинакис, се класираха за полуфиналите на турнира с награден фонд $494,310 в Бризбейн след 6:3, 6:7(2), (10:7) над специалистите на двойки Робърт Линдстед (Швеция) и Марчин Матковски (Полша).


С този успех българо-австралийският тандем си гарантира чек на стойност $6,920 и по 90 точки за световната ранглиста на двойки, а в следващата фаза ще се изправят срещу Кей Нишикори (Япония) и Александър Долгополов (Украйна). Ако Григор и младият австралиец от гръцки произход запишат още една победа, то за нашето момче това би означавало втори АТР финал на двойки, след като преди три години, заедно с  Андреас Сепи загубиха спорта за титлата в Ийстбърн.


В Бризбейн успешният си поход продължава и приятелката на Григор – Мария Шарапова. Рускинята си осигури място на полуфиналите на турнира, след безмилостна победа с 6;1, 6:3 над Карла Суарес Наваро, отстранила в първия кръг Цветана Пиронкова.