Близнаците на монакската принцеса Чарлийн и принц Албер бяха представени публично за пръв път пред възторжена тълпа, съобщи Асошиейтед прес. Принц Албер и съпригата му принцеса Шарлийн се появиха на балкона на двореца си, като всеки държеше по едно бебе, увито в бяло.

Малкият престолонаследник принц Жак и сестра му Габриела, която е по-голяма от него с две минути, бяха посрещнати с радостни възгласи и размахване на червено-бели флагчета. Близнаците са внуци на покойната холивудска звезда Грейс Кели, която стана принцеса на Монако, като се омъжи за принц Рение Трети.

Принцеса Шарлийн роди близнаците на 10 декември. Имената на децата са Габриела Терез Мари и Жак Оноре Рение. Те ще носят титлите на старите бастиони на семейство Грималди (династията на Монако). Жак ще е маркиз Де Бо (на името на бастиона в Прованс), а Габриела ще е графиня Карладес (по името на бастиона в Оверн). Щастливото събитие бе оповестено чрез 42 топовни салюта, по 21 за всяко бебе.

Албер Втори е на 56 години, а Шарлийн, която е бивша шампионка по плуване от Южна Африка, е на 36 години. Двамата се ожениха през юли 2011 г.

Албер Втори има две извънбрачни деца, момче и момиче, които той призна. Това са 22-годишната Жасмин Грейс, чиято майка е бивша американска сервитьорка и Александър, който е на 11 години, а майка му е бивша френска стюардеса от Того.