Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

САЩ няма да продължат действието на генералния лиценз, който изтича в сряда и позволява на Русия да извършва плащания към  държателите на руски държавни ценни книжа в САЩ, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Това би могло да доближи Русия до обявяването на дефолт по външния дълг в резултат на натиска на Вашингтон след руската инвазия в Украйна, коментира Ройтерс.

Американското министерство на финансите обяви на страницата си в интернет във вторник, че няма да удължи лиценза, който изтича в полунощ (в 7 ч. днес сутринта българско време). Досега лицензът позволяваше на Москва да извършва плащания по дълга си и да избегне дефолт.

Русия има да извърши почти 2 млрд. долара плащания по държавните си ценни книжа до края на годината.

В петък Москва извърши предсрочни плащания по две свои дългови емисии – едната деноминирана в евро, а другата в долари – една седмица преди падежа.

Следващите плащания, които Русия трябва да направи по външния си дълг, са с падеж на 23 юни, съобщава Асошиейтед прес. Както и останалите руски държавни ценни книжа, и тези имат гратисен период от 30 дни, което означава, че Русия ще обяви дефолт в края на юли, освен при слабо вероятния вариант войната в Украйна да завърши по-рано.

Ключови думи

Коментари

Свръхчовек

Великата Мечка се оказа с развалени зъби и сляпа заради Бояршника . Бриджит Бардо ще се погрижи за нея

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.