Правителството отмени решение "в 12 без 5" на кабинета "Орешарски" за концесията на ски зоната в Банско. Малко преди предишното правителство да подаде оставка, министрите взеха решение да променят правилата и границите за концесия на ски пистите „Пирин - Банско”, като се променят и площите, с цел да бъдат увеличени. Разписани бяха и промени на концесионните такси. Решението беше прието на 30 юли 2014 година. 

С това решение се възлага на министъра на околната среда и водите да сключи допълнително споразумение за изменение на концесионния договор за предоставяне на концесия върху защитена територия – изключителна държавна собственост – част от Национален парк "Пирин", за изграждане и експлоатация на ски зона с център Банско. Решението бе прието с единодушие от всички министри от кабинета "Орешарски". То предвиждаше и увеличаване на площта на зоната, както и промени на концесионните такси.

След обявяването на решението "Зелените" организираха протест под надслов: "Г-н Президент, величественият Пирин ще бъде ли купен?".

От думите на тогавашният вицепремиер Даниела Бобева не стана ясно дали става въпрос за увеличаване на територията. Тя отбеляза само, че Министерският съвет е решил и спорове за собствеността на земя и съоръжения в рамките на ски зоната, които не са собственост на "Юлен" АД.

Според сегашния министър  на околната среда и водите  Ивелина Василева решението е незаконосъобразно и не са били извършени и всички необходими анализи и фактически проверки по договора за концесия с "Юлен" АД. Екоминистърът обяви, че решението трябва да бъде отменено още на първото заседание на правителството след оформянето на акта. Василева допълни, че няма да подпише решението без да се огледа какви терени трябва да бъдат променяни, без да се провери чия собственост ще бъде приобщавана към концесията или как точно се променят концесионните такси.