Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не на войната!", заяви на кинофестивала в Кан руският режисьор Кирил Серебенников в края на представянето на филма си "Жената на Чайковски", който е в конкуренцията за "Златна палма", съобщи АФП, пише БТА.

"Абсолютно убеден съм, че културата и хората на изкуството са способни да направят нещо, за да спре тази война в Украйна", каза режисьорът, аплодиран бурно. Той бе заобиколен от актьорите от филма в края на прожекцията, открила конкурсната програма на кинофестивала.

"Тя ще свърши, ще дойде време и ще има мир", каза още режисьорът.

Два часа и половина по-рано Серебренников и екипът му минаха по червения килим, изкачвайки стълбището тържествено и изключително символично в контекста на войната в Украйна.

Миналата година Серебренников не успя да пристигне в Кан, за да представи филма си "Петрови в грипа", който също бе в основната програма, защото изтърпяваше условна присъда в Москва, която не му позволяваше да напусне страната. Не представи лично и "Лято" през 2017 г. Режисьорът, известен с индиректната си критика към режима на московския диктатор, бе осъден на 3 години условно през 2020 г. за отклоняване на средства, и освободен предсрочно в началото на април тази година, след което веднага напусна Русия.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.