Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компания за производство на луксозни яхти открива база в Бургас. Фирмата досега не е била представена на нашия пазар и започва строежа на коробостроителницата си още през следващия месец. 

Според първоначалните данни работа там ще започнат около 60 души, но идеята е след започване на продажбите те да се вдигнат до 300, пише днес БНР. Новината бе обявена от кмета на града Димитър Николов по повод на тържествата за 119 години от създаването на Пристанище Бургас. 

Кметът благодари на инвеститора, че е избрал именно Бургас в конкуренцията на още четири места. Той призова всички кадри, които в момента работят зад граница да се върнат и се включат в това производство.

До момента има заявки за 13 яхти с размери над 70 фута, каза директорът на порта Диян Димов. 

"Преди една година, след пускането на първия екокатамаран Мави, насочихме усилията си да привлечем компания с опит и производство. Условията в бургаската корабостроителница бяха добре приети от тази компания, които сключиха 5-годишен договор за строеж на яхти. Възможността е за поставяне на 3 кила на 85-футови яхти", подчерта той. 

И в момента примерен вариант за това какви точно яхти ще се произвеждат в града може да бъде видян в пристанището, макар изрично да се казва, че настоящият модел и по-малък от тези, които предстои да се произведат. 

"Всъщност тя е по-малка от тези, които ще се правят в Бургас. Струва около 2-3 млн. долара в зависимост от екстрите, с които разполага. До нея има и бърза лодка, която ще се прави също в корабостроителницата".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.