Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Путин лично командва военните операции в Украйна на ниво бригада, пишат днес британските всекидневници "Гардиън" и "Таймс". 

Двата влиятелни британски вестника излязоха със статии, оценяващи участието на президента Владимир Путин в командването и контрола, цитирайки западни разузнавателни и военни експерти.

Президентът на Русия, пише "Гардиън" е толкова лично замесен във войната в Украйна, че взема оперативни и тактически решения. Така че помага да се определи движението на силите в Донбас.

"Таймс" отбелязва, че въпреки съобщенията, че началникът на Генералния щаб Валери Герасимов уж е отстранен от командването, той продължава да ръководи военни операции.

„Смятаме, че Путин и Герасимов участват във вземането на тактически решения на нивото, което обикновено се очаква от полковник или бригаден генерал“, казва военен източник, цитиран и и двете медии.

В руските въоръжени сили, пише "Таймс", полковник или бригаден генерал обикновено командва две батальонни тактически групи (БТГ), всяка от около 900 души.

Руските БТГ обаче бяха силно "очукани" и ако Путин наистина върши работата на бригаден командир, той може лично да ръководи части, състоящи се от 700 до 1000 войници, пише вестникът, позовавайки се на военен експерт.

Коментари

Както командва Русия, така и войската

Путлер показа за 20 години, че от него не става нито президент, нито върховен главнокомандуващ. Русия бе зверски окрадена, а армията и е по-зле от тази на Горна Волта. Остават им единствено ядрените ракети. Нещо като неандерталци, въоръжени с атомни бомби.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.