Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Градският транспорт в София да работи нормално поне до 8,30 часа на 18 май т. г. заради провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература.

За това помоли министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в официално писмо до столичната кметица Йорданка Фандъкова.

В него той я призова да вземе предвид матурата, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Работещите в градския транспорт в столицата обявиха, че смятат да стачкуват в сряда от 8 часа като блокират възлови кръстовища.

Изпитът в 12-и клас започва в 8,30 часа на 18 май. В столицата той ще се проведе в 88 училища. Очаква се да се явят повече от 9200 зрелостници. Квесторите, консултантите и педагогическите специалисти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. Всички участници в държавния зрелостен изпит трябва да заемат местата си в училищата до 8 часа.

Още миналата седмица министър Денков разговаря по телефона с организаторите на националния протест. Той ги прикани да съобразят действията си на 18 май т.г. с факта, че над 46 000 младежи в цялата страна ще се явят на задължителен изпит, от който в много голяма степен зависи бъдещето им. 

Бизнесът засега отлага протеста, който планираше за тази сряда, но остава в протестна готовност, докато правителството започне да изпълнява поетите ангажименти. Обратът дойде след среща днес в Министерския съвет между национално представените работодателски организации, синдикатите и властта.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.