Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският гигант в бързото хранен МакДоналдс обяви окончателното си изтегляне от руския пазар. Компанията ще продаде целия си бизнес в страната, който включва цели 850 ресторанта. В тях работят над 62 000 души, съобщи днес AP. 

Като основна причина за напускането е посочена "хуманитарната криза, причинена от войната". Представителите на МакДоналдс казват, че оставането в Руската федерация вече не отговаря на ценностите на компанията. 

Припомняме, че базираният в Чикаго гигант обяви още през март, че "временно" затваря ресторантите си в Русия, но и че продължава да плаща на служителите си. Сега явно е постигнато съгласие, че временното ще бъде постоянно. 

Към момента потенциален купувач на активите на компанията не е обявен, но от там заявиха, че ще изискват от новите собственици да продължат договорите на всички работниците. Като трудно решение описа ситуацията главният изпълнителен директор Крис Кемпчински, според който това е така заради "отдадеността и лоялността към Макдоналдс" на служителите в страната. 

"Ние обаче имаме ангажимент към нашата глобална общност и трябва да останем непоколебими в нашите ценности", продължи той в специално изявление. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.