Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Страните от Г-7 ще подкрепят Украйна и с доставки на оръжие, ако се наложи години наред. Това пише в заключителната декларация, която участничките във форумa в германския град Вайсенхаус приеха днес.

"Ще продължим военната и отбранителна помощ за Украйна толкова дълго, колкото е небоходимо", пише в текста на декларацията.

Войната срещу Украйна не е провокирана от нищо и нарушава всички международни закони, декларираха още страните от Г-7. Украйна има правото да се защити. Страните от Г-7 никога няма да признаят нови, налагани от Русия граници.

На срещата участваха и външните министри на Украйна и Молдова. Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова колегите си да подкрепят страната му с тежко оръжие и с нови санкции срещу Русия.

"Само солидарност не ни помага", заяви той. 

Борбата срещу глобалната криза, предизвикана от Русия, ше трае дълго време - предупреди и домакинът на срещата – външната министърка на Германия Аналена Бербок.

Страните от Г-7 настояха Русия незабавно да свали блокадата върху износа на украинско жито. 25 милиона тона реколта не могат да бъдат експортирани и страните от Близкия Изток и Африка са застрашени от глад. Войната е причина и за рекордното повишаване на цените на енергията, което увеличава бедността в света.

Цените щ езатруднят и хуманитарните организации, които се опитват дa помагат на хората в нужда в целия свят. Германия председателствa в момента Г-7. Другата седмица ще събере на среща финансовите министри от формата. На 26 юни пък в Германия пристигат държавните ръководители на страните от Г-7.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.