Григор Димитров продължи традицията от миналата година да превръща всеки свой двубой в драматично зрелище и да опъва до краен предел нервите на своите фенове. Типично в свой стил и днес Гришо стартира новия сезон на сингъл с вълнуваща победа над Жереми Шарди (Франция) с 2:1 сета (3:6, 6:4, 7:6(8) от втория кръг на турнира с награден фонд $494 310 в Бризбейн, Австралия.

Българинът започна колебливо срещата. Демонстрира дефанзивен тенис, а проблемите му на ретур позволиха на Шарди да достигне до два пробива в първия сет. Във втората част Димитров заигра много по-агресивно от основна линия и успя да върне изоставането си. След равностойна игра в решителния трети сет се стигна до най-логичната развръзка - мачът трябваше да се реши в тайбрек. 

Решителният тринадесети гейм започна страхотно за Григор, който поведе с 4:1 точки, но в следващите минути французинът показа несломим дух и успя да реализира 5 поредни точки за 6:4, което означаваше и два мачбола. Напрежението дойде в повече на Шарди и той допусна две двойни грешки, които се оказаха ключови за изхода на мача.

Благодарение на днешната победа, Димитров си осигури $12 990 от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, а в спор за място на полуфинала ще срещне Мартин Клижан (Словакия), който обърна Александър Долгополов (Украйна) след 1:6, 7:6(6), 7:6 (7).