Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руските потребители, които бяха блокирани от основните популярни социални мрежи по света заради войната на Русия в Украйна, вече имат нова опция за микроблогинг платформа - социалната мрежа "РуТвит".

Подобно на други копия на американски вериги (като "МакДоналдс" - "Дядя Ваня", "Старбъкс" - "Стардъкс", и пр.), и този въобще не си прави труда да крие факта, че е копие на вече съществуваща платформа. Тъкмо обратното - сайтът е директно кръстен "Русский Твиттер" в хедъра на страницата.

Запазено е и известното птиче лого на Twitter - само че в цветовете на руското знаме. Разбира се, още на входната страница ни посрещат снимки на руски войници и на московския диктатор Владимир Путин.

Новата социална мрежа е сериозно модерирана, споделят потребители, тествали границите на допустимото в нея. Всякакъв намек на критика срещу режима води до бан, а малкото засега потребители основно разпространяват руските опорки за войната в Украйна.

Русия наскоро се сдоби и с Россграм, копие на Instagram. По принцип и преди войната в руския интернет имаше клонинги на западни услуги, но тогава те не бяха толкова откровени в потъпкването на търговските марки.

Коментари

Да и в Стардъкс ядат храна на старо

Когато всички те изритат и се почувстваш натясно в ъгъла, започваш да се въртиш в кавказки омагьосан кръг. И по руския модел вероятно в Стардъкс ще започнат да сервират храна на старо. Руски хамбургер от плъх и пица с кисели краставички и сланина. Супер специалитети, само Иванушка Дурачок може да измисли подобно отмъщение затова, че са го върнали към крепостничеството. И накрая се събуждат от кошмара и установяват, че Русия вече не съществува като държава, станала е Путландия.

Мнение

Виски с водой!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.