Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков, реши днес Столичният общински съвет на редовното си заседание.

Новата улица е досегашна отсечка на ул. "549" в район "Подуяне". Тя е подходяща за преименуване, тъй като двете части на улицата нямат нито географска, нито физическа връзка.

Улицата е избрана и защото на нея е последното работно място на журналиста - там се намират студията на ТВ1, където той води последното си предаване "Алтернативата" от март 2020 г. до смъртта си на 19 април същата година. Идеята е именно на негови колеги от телевизията, а вносители са групата на "Демократична България".

Милен Цветков загина на 53 години след десетилетия кариера в медиите и основно на малкия екран - той бе водещ "По света и у нас", а по-късно на публицистични предавания във всички големи телевизии.

Колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище от Кристиан Николов, тогава под влиянието на 3 вида наркотици. Николов наскоро бе осъден на 9 години затвор на първа инстанция за причиняване на смърт по непредпазливост, макар че прокуратурата първоначално опита да издейства присъда за умишлено причиняване на смърт.

Коментари

Гавра...

Първо да осъдят убиеца на Милен Цветков.....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.