Съпротивата срещу мобилизацията в Русия приема различни форми, а напрежението все повече расте. Днес в Сибир младеж влезе в сборен пункт и започна да стреля. 

Масово убийство с десетки жертви и ранени в училище в руска република Удмуртия. Сред жертвите имаше и деца, които по това време са били в класните си стаи. Какво се знае за нападателя?

Приближеният до Кремъл Евгений Пригожин, известен още и като Готвача на Путин призна една публично известна тайна - че той стои зад наемниците от "Вагнер". Доскоро Пригожин плашеше със съд всеки, който го свърже с тях.

След изборите в Италия се задава предизвестен, но рязък обрат в управлението. Страната за първи път вероятно ще има жена премиер, при това лидер на партия-приемничка на неофашистка формация. Коя е Джорджа Мелони, новата политическа звезда на Италия?

Ядрената енергия едва ли ще попадне в следващия пакет санкции на ЕС срещу Русия, пише „Политико“, като се позовава на няколко дипломатически източника. И България е една от причините, става ясно от публикацията.

В България моделът на самозабравилите се шофьори по пътищата, които сеят смърт, отново се повтаря. При катастрофата на Околовръстното в София.