Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мексиканският град Ла Пас ще се захранва изцяло от слънчева енергия до края на 2015 година. В момента соларната електроцентрала Aura Solar осигурява невероятните 64% от електричеството в града. До края на тази година е планирано да бъде завършена и втората централа Grupotec.

С двете съоръжения Ла Пас ще премине на 100% на екологично произведена  електроенергия.

Aura Solar e най-голямата слънчева електроцентрала в Латинска Америка. Построена е като алтернатива на топлоелектроцентралата в Ла Пас. Соларният ѝ парк се състои от 131 800 поликристални фотоволтаици, които осигуряват енергия за близо 164 000 души. Новият проект Grupotec ще работи с парк от 97 000 фотоволтаици. 

Подобно на Aura Solar  и Grupotec ще има 20-годишно споразумение за изкупуване на енергията по местната насърчителна програма CEF. Енергията ще бъде изкупувана на цени "в размер, равен на сегашната местна цена за генерация, приложена за двете местни дизелови термоелектрически централи". Това значи, че жителите на града, захранван със слънчева енергия, няма да почувстват съществена разлика в цената на тока.

Експерти по възобновяеми източници на енергия правят прогнози, че през 2015 година процентът на електричеството от фотоволтаични паркове ще нарасне значително.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.