Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пред миналата година у нас са извършени два пъти повече трансплантации в сравнение с 2013 г. Това показва статистиката на Изпълнителната агенция по трансплантация, предаде Дарик радио.

През 2013-а броят на трансплантациите в България е бил 39, а през последната година у нас са извършени 79 трансплантации. От тях 56 са бъбречни, 19 – чернодробни и четири - на сърце.

Една от причини увеличаването на трансплантациите е повишеният брой на трупни донори, чиито органи са спасили животи през последната година. Ако през 2013 г. е имало 10 донори, то през 2014-а те са били вече 22-ма.

В момента у нас близо 1000 души чакат за присаждане на орган - 855 се нуждаят от бъбрек, 33-ма – от нов черен дроб, 20 души - от сърце, а 10 пациенти чакат трансплантация на бял дроб.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.