Управляващият директор на авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния Изток и Арктика (КРДВ) Иван Печорин е починал от удавяне, съобщава сайтът на корпорацията, цитиран от ТАСС и РИА Новости.

Местните власти на Владивосток обясняват, че Печорин изчезнал на 10 септември, след като паднал от борда на лодка, докато тя се движила с висока скорост, край водите на остров Руски в Приморския край.

На 11 септември била организирана спасителна операция, която не успяла да открие мениджъра.

"На 12 септември 2022 г. стана известна трагичната смърт на нашия колега Иван Печорин, управляващ директор за авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика. Смъртта на Иван е непоправима загуба за приятели, за колеги и за корпорацията. Поднасяме нашите искрени съболезнования на близките и приятелите", се казва в съобщение на компанията.

Високопоставените позиции в КРДВ явно носят лоша поличба, тъй като през февруари почина тогавашният генерален директор на компанията Игор Носов.

Източник обясни пред РБК, че изпълнителният директор на корпорацията е получил инсулт, бил е откаран в реанимация, но не успели да го спасят. Друг познат на шефа на КРДВ уточни, че състоянието на Носов се влошило, след като му съобщили, че го уволняват. Така той си отива нещастно на 43-годишна възраст.