„От началото на специалната военна операция киевският националистически режим е привлякъл в Украйна 6824 чуждестранни наемници от 63 страни“, каза пред журналисти говорителят на руското министерство на отбраната ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС, предава БТА.

По официални данни на руското ведомство най-много наемници са дошли от Полша – 1717 души. Около 1500 наемници са дошли от САЩ, Канада и Румъния. От Великобритания и Грузия са дошли до 300 души от всяка от двете страни. Има и 193 наемници от сирийски райони, които са под контрола на Турция.

Конашенков каза още, че руските специални части са освободили заложници в Мариупол, които са били държани от украинските нацисти в турска джамия в града. При операцията на руските специални части са били унищожени 29 бойци, сред които и чуждестранни наемници.

Говорителят на руското министерство на отбраната оповести и данни за загубите на украинските въоръжени сили. 

От началото на военните действия са били унищожени 134 самолета, 470 безпилотни летателни апарата, 2290 танка и други бронирани машини, 254 реактивни системи за залпов огън,  249 зенитно-ракетни системи, 992 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, а също и 2166 военни превозни средства, каза Конашенков.