"Манчестър Юнайтед" обяви трансфера на бразилското крило Антони от "Аякс". Той е на стойност 95 милиона евро, а нидерландският гранд може да получи още 5 млн. при определени постижения на играча и новия му клуб.

22-годишният футболист бе трансферна цел на "червените дяволи" от началото на лятото. "Аякс" не искаше да се разделя с един от най-добрите си играчи, но надделя неговото желание да премине на "Олд Трафорд". 

"Юнайтед" оформи трио от амстердамския тим - треньора Ерик тен Хаг, защитника Лисандро Мартинес, спазарен за 57 млн., а сега и Антони, изрично пожелан от Тен Хаг.

Очаква се по-късно днес да бъде оповестен и взетият под наем от "Нюкасъл" срещу 5 млн. паунда вратар Мартин Дубравка - като №2 на Давид де Хеа. Така "Манчестър Юнайтед" приключва летния трансферен прозорец с шест попълнения на обща стойност около 250 млн. паунда. 

Антони е юноша на "Сао Пауло", където започва и професионалната си кариера през 2018 г. Две години по-късно той преминава в "Аякс", като има записани общо 134 мача за двата клуба с 31 гола и 27 асистенции. За националния отбор на Бразилия Антони има две попадения и две асистенции в девет мача. Той играе с левия крак.

Младият футболист е двукратен шампион на Нидерландия, както и златен медалист от Олимпийските игри в Токио.

Договорът му е до 2027 г. с опция за удължаването му с още една.