Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бородянка, което се намира на 40 километра от Киев, е в руини.

Това съобщи в "Телеграм" ръководителят на хуманитарното управление на Киевската областна администрация Алексий Кулеба.

"За съжаление, селището на практика не съществува. "Рашистите" унищожаваха всичко по пътя си. Цинично и брутално. Бородянка вече не е окупирана - там работят спасители и служители на реда", написа той и публикува видео, заснето в селото.

Много от къщите са разрушени, по улиците се виждат изгорени автомобили.

"Но най-лошото са стотиците убити цивилни, стотиците ранени. Руските нашественици организираха геноцид над украинците. Няма как да го наречем по друг начин", добави той, цитиран от "Гордон".

Все още не е известен точният брой на загиналите, предполага се, че са стотици.

Според говорителя на украинския президент Серхий Никифоров ситуацията може да е по-зле и от Буча.

"Страхуваме се, че ще открием нещо, което ще наподобява това, което видяхме в Буча", обяви той. "Имаме индикации, че ситуацията в Бородянка е дори по-лоша".

Според местните власти руснаците, преминавайки през града на 28 февруари, стреляли по цивилното население и разрушавали жилищните сгради - особено многоетажните.

Ръководителят на местната власт Георги Ерко посочи, че окупаторите не са позволили на украинците да изкопаят скрилите се в мазетата жители, с което са ги обрекли на мъчителна смърт.

"Когато конвоят преминаваше, те стреляха по цивилни с картечници, загинаха около осем души. Стреляха от бронетранспортьори, танкове. Нашето селище претърпя първия въздушен удар. Бомби бяха хвърлени върху девететажна сграда. И тези хора, които се криеха в мазетата, бяха погребани живи. На два пъти се опитахме да ги изкопаем, но бе обявена въздушна тревога. После дойдоха нови колони, появиха се БТР-и и стреляха по автомобилите и хората, които се опитаха да изкопаят заровените. Обърнахме се към тях и писмено - не позволиха да ги изкопаем. След това бе окупирано нашето селище". 

Коментари

Фашистка Русия

Трябва да се демилитаризира и денацифицира фашистка Русия, а Путин да е в Хага.

За,Русия

Иска малко повече да се информирате Кончета с капаци Зоната има свобода на словото спряха Руските медии

путлер е антихриста

https://www.youtube.com/watch?v=ZztmQsSAqfo

путлер капут

путю се готви за парад на победта на 9 Май. Да се приготвим и ние! - Да превърнем към тази дата всички паметници на окупаторите в тоалетни! Започвам всеки ден да пикая по путинистанските и комунистическите паметници! Последвайте ме!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.