Жители на столичния квартал „Красна поляна” се оказаха на тъмно и студено навръх Нова година. В момента захранването е възстановено, но напрежението е много ниско и гърмят електроуреди, стана ясно от репортаж на Нова тв. Без електричество и топлина е останал целият квартал на 31 декември, и въпреки многократните сигнали към ЧЕЗ, хората не са получили информация защо нямат ток. 

"Прекарахме празниците ужасно. На 31 спряха тока и не можахме да приготвим храна за празничната трапеза", споделя Илиана Сидери, жител на квартала. "Възстановиха ни електричеството в 23:10  часа, за да можем да изслушаме речта на президента. Това беше подигравка. Посрещнахме Новата година, завити с одеяла”, допълва тя.

От ЧЕЗ обяснили, че многобройните незаконни включвания към електропреносната мрежа от ромския квартал "Факултета" са причина за проблема.

"От много време ни представляват проблем незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа. Това се дължи на жителите на кв. "Факултета", част от които са с прекъснато електрозахранване заради неплатени сметки", поясни Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане"- ЧЕЗ.