ЦСКА-София и “Левски” научиха евентуалните си съперници за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Ако отстранят ирландския “Сейнт Патрикс” в третата квалификация, “червените” ще срещнат победителя от двойката “Брьондби” (Дания) - “Базел” (Швейцария) в решителния плейоф.

Спечелилият спора с участието на ЦСКА-София ще бъде домакин на датчаните или швейцарците на 18 август, а реваншът е седмица по-късно.

Тимът на треньора Саша Илич приема ирландския противник в четвъртък, а реваншът е на 11 август.

Преди два сезона ЦСКА-София се изправи в плейоф за място в Групите на Лига Европа срещу “Базел”, а победителят бе определен в един мач заради пандемията. "Червените“, водени тогава от Стамен Белчев, ликуваха с 3:1 на стадион „Сейнт Якуб“.

“Брьондби” пък за последно се изправи срещу български съперник в сезон 2015/2016, когато елиминира “Берое”. Първата среща в Стара Загора бе спечелена от датчаните с 1:0, а реваншът в Копенхаген завърши 0:0.

“Левски” ще срещне загубилия от двойката АЕК (Ларнака) - “Партизан” (Белград) за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите, като мачовете са на 18 и 25 август. Тези два тима спорят в пресявките на Лига Европа на същото стъпало.

Но и “сините” имат препятствие преди това - “Хамрун Спартанс” (Малта), в третия квалификационен кръг. Станимир Стоилов и компания първо гостуват в четвъртък.

Кипърците са последните, отстранили “Левски” в евротурнирите, след 3:0 и 4:0 в София. Това стана през лятото на 2019 г.

В състава на АЕК все още е северномакедонецът Иван Тричковски, който вкара и четирите гола на реванша на "Герена". Той има 212 мача и 119 попадения за тима от Острова на Афродита.

Ако отпаднат в третия или четвъртия предварителен кръг, “Левски” и ЦСКА-София приключват в евроучастията за този сезон.