"Ботев" (Пловдив) победи ЦСКА-София с 2:0 в мач от 24-ия кръг на Първа лига и се доближи на 6 точки от "червените" в битката за второто място в класирането.

А вместо да се доближи до лидера "Лудогорец", който вчера направи 1:1 с "Царско село", тимът на Стойчо Младенов се отдалечи от върха, вече е на 9 т. В трети пореден мач отборът не успя да отбележи гол, като в периода е без победа.

В 18-ата минута капитанът на гостите Юрген Матей се контузи и бе сменен от младия Християн Петров. След срещата Младенов обяви, защитникът може да отсъства до края на сезона.

Домакините поведоха в 24-ата, когато Самуел Супрайен се възползва от лошо подреждане в защитата на ЦСКА-София и с глава засече топката в мрежата след центриране от корнер на Тодор Неделев. 

Шест минути по-късно ново неразбирателство в отбраната на ЦСКА - между Християн Петров и Брадли Мазику, позволи на Неделев да прати топката в мрежата за втори път с прецизен шут от далечна дистанция. Помогна неубедителна намеса на вратаря Густаво Бусато.

"Червентите" можеха бързо да върнат интригата, но Яник Вилдсхут не успя да отбележи от чиста ситуация, като Виктор Генев успя с тяло да избие топката в ъглов удар. Малко преди това обаче остана съмнение за дузпа за ЦСКА-София за нарушение срещу Маурисио Гарсес. Стигна се до разглеждане на BАР, но 11-метров удар не бе отсъден.

"Червените" започнаха активно втората част, но Жорди Кайседо пропусна от добра позиция, а Гарсес също не успя да намери рамката на вратата след центриране от корнер. 

До края "Ботев" умело се бранеше и не позволи на "червените" да стигнат до попадение.

Стойчо Младенов пак изригна след двубоя

След мача Стойчо Младенов, за смяната на когото вече вървят слухове, обяви, че Греъм Кери, Георги Йомов, Тимо Вион и Томас Лам са болни, с висока температура и затова не бяха в групата.

Той претендира за неотсъдена дузпа, но призна, че отборът му изживява криза. След което изрече познати слова.

"ЦСКА винаги излиза от трудни ситуации. Отговорът е с победи, само по този начин може да се вдигнем, рече той. - Щом не побеждаваме, значи нещо куца. Най-малко се притеснявам за поста си. Устойчив съм, минал съм през много битки. Проблемите идват от нашите среди, от цесекари.

"Лудогорец" направиха равенство вчера, но да сте чули критики? Защото те са никои. Кои са те? Докато при ЦСКА е друго, ЦСКА е най-големият и най-популярен български клуб, най-успелият в Европа...

В нашия враг Левски всички са обединени, а къде са те? Но са обединени, сплотени. А ние винаги сме разединени - ветерани, фенове, треньори... Докато има и най-малък теоретичен шанс за титлата, ще се борим. Това е в ДНК-то на ЦСКА."