Президентът на САЩ Джо Байдън ще представи и вкара в сила пълният пакет санкции срещу Русия днес следобед, и ще направи второ изказване, след като рано тази сутрин след началото на инвазията в Украйна.

С новите санкции ще бъдат санкционирани сериозно и ключови руски банки. Последно САЩ съобщи и за санкции срещу семействата на близките до Путин. 

Очаква се изявлението на Байдън да бъде днес следобед.

Съединените щати и техните съюзници ще отговорят единно и решително на тази "непредизвикана и неоправдана атака на руските въоръжени сили" срещу Украйна, заяви той тази сутрин, след като се чуха експлозии в няколко украински града, а Путин обяви, че започва военна операция.

"Президентът Путин избра да започне преднамерена война, която ще доведе до катастрофална загуба на животи и до човешко страдание", заявява още президентът. "Само Русия е отговорна за смъртта и разрухата, които тази атака ще донесе. Светът ще държи Русия отговорна"

 

 

 байдън това. и ще обяви още едип пакет, вече съвсем унищожителен, от санкции. Пет банки ще бъдат санкционирани, това е една от точките. Сбербанк е едната, през нея 60% от руснаците си получават заплатите.

 

 

Байдън: Путин започна преднамерена война