Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Последната кутия цигари" на бившия външен министър на България и настоящ зам.-шеф на ГЕРБ Даниел Митов е част от изложба в Турция, организирана лично от президента Реджеп Тайип Ердоган.

Става дума за стотици кутии цигари, които турският държавен глава е конфискувал от граждани и политици с обещанието да не пушат повече. Те са наредени в резиденцията "Бештепе" с мотото „Дума за живот“. 

През 2016 г. на среща на НАТО във Варшава Ердоган забелязва българския външен министър Даниел Митов в стъклена "душегубка" за пушачи. Турският президент твърди, че тогава убедил 38-годишния външен министър на България да откаже тютюнопушенето. След това е взел кутията му с цигари. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е бил свидетел, че Митов е дал обещание да преустанови вредния навик.

Митов се подписал на кутията с цигари с обещание да спре да пуши.

Ердоган не понася тютюневия дим, отбелязват турските медии. Той е известен с това, че се опитва да убеди пушачите, с които разговаря, да спрат цигарите.

Известна като една от страните, където тютюнопушенето е най-разпространено, Турция забрани вредния навик на обществените места, в самолетите и автобусите през 1997 г. През 2008 г. страната въведе аналогична забрана за всички закрити пространства, откритите зони в държавните институции и транспорта.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.