Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че ваксинираните срещу COVID-19 украинци на възраст над 60 години ще получат безплатен смартфон и преференциална тарифа, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Преди две години започнахме курсове по цифрова грамотност за възрастни хора, а през пролетта ще стартираме нова широка правителствена програма. Всички желаещи ваксинирани украинци над 60-годишна възраст ще получат безплатно висококачествен, модерен смартфон и преференциална тарифа", каза Зеленски на форума "Дия съмит".

На събитието екип на украинското министерство на дигиталната трансформация представи повече от 10 нови цифрови услуги, сред които промяна на мястото на регистрация, услуги за пенсионери и шофьори и нови известия в програмата "Дия". Беше представен също специален данъчен режим за сектора на информационните технологии, както и други цифрови проекти.

В момента в Украйна е в ход програмата "еПоддръжка", която предвижда изплащането на 1000 гривни (около 35 долара) на ваксинираните украинци. Тази седмица правителството ще реши дали да разшири нейния обхват.

Понастоящем всички украинци на възраст над 14 години с две поставени дози ваксина могат да получат 1000 гривни от държавния бюджет. За целта е необходимо те да разполагат с COVID сертификат в мобилното приложение "Дия".

По данни на "worldmeterс.info" заразените в Украйна към 8 февруари са 4 341 790 на брой. Смъртните случаи са 101 647.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.