Отмененото днес - за трети път, алпийското ски спускане при мъжете на Олимпийските игри в Пекин беше пренасрочено за утре, 7 февруари, от 12:00 часа местно време (06:00 българско), предаде пратеникът на БТА.

Причина за отлагането на едно от най-атрактивните състезания в ските на Зимни игри стана силният вятър в курорта Янцин край китайската столица, заради който вчера беше прекратена и последна официална тренировка след само трима спуснали се по 3,152-километровата писта "Скалата".

Журито на състезанието, водено от италианеца Маркус Валднер, прецени, че условията са прекалено опасни за здравето на алпийците.

Състезанието трябваше да започне по програма тази сутрин в 11:00 часа местно време, но началният час беше изместен първо за 12:00, след това за 13:00 и за последно за 14:00 часа (8:00 часа българско време), преди да бъде окончателно отменено.

В програмата за утре е насрочен и гигантският слалом за жени, в който олимпийския си дебют ще направи Ева Вукадинова и ще даде начало на българско участие в алпийските ски на Игрите. Първият манш стартира в 9:30 часа местно време (3:30 часа българско време), а вторият е от 14:30 часа (8:30 часа българско време).