Премиерът Кирил Петков, който още на 16 декември обяви, че ще се срещне със столичната кметица Йорданка Фандъкова, за да я пита защо не усвоява отпуснатите й средства за нови детски градини, най-сетне намери време да я извика. 

 
Фандъкова представи на Петков двугодишен план за строеж и ремонт на детски градини в столицата. Поет бе ангажимент за засилване на контрола върху процеса с акцент върху забавянето на строително-ремонтните дейности, както и на цените, по които те се извършват, твърдят от правителствената пресслужба.

Двамата обсъдили и инфраструктурните проблеми на столицата и значението на метрото за развитието на града. В този контекст кметът запозна премиера с проектите, по които се работи в настоящия момент за доизграждането на подземната железница. 

Друг акцент в разговора бе изграждането на инсинератор. Бяха представени идеи как да не бъдат загубени средства от еврофинансирането по проекта заради забавянето на част от дейностите. Обсъдени бяха също проблемите на „Топлофикация София ЕАД“, както и възможностите за геотермална енергия.