Обявеният за издирване бивш шеф на ДАНС Петко Сертов е жив и вчера е бил в гръцки хотел.

С помощта на гръцката полиция той е бил засечен в хотел в район Лариса на Атина, до жп гарата. Това каза на специален брифинг главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Сертов се е регистрирал в хотела на 20-и. Изглеждал е спокоен, разхождал се е и е вечерял в таверна. През цялото време е бил сам. Напуснал е хотела на 22-ри, т.е. вчера.

С това мистерията около издирвания контраразузнвач се задълбочава, защото явно информациите водят към версия, че се е "покрил". Доказателство за това е и фактът, че вече не е със сивия Опел Астра, с който изчезна от София на 5 декември.

Светлозар Лазаров специално използва повода да се обърне с апел към Петко Сертов да отиде в най близкото полицейско управление - независимо на коя страна еврочленка, и да си покаже личната карта. Това би прекратило процедурата по издирването му.

Главсекът на МВР специално подчерта няколко пъти че за Сертов няма заповед за арест, не се издирва за криминално деяние, т.е. дори полицията да го засече някъде няма да го арестува.