Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съд за човешките права осъди Турция за неправомерно задържане на журналиста Дениз Ючел. Германският кореспондент на в. „Ди Велт“ прекара една година в ареста в Турция заради свои критични статии.

Анкара трябва да изплати 13 300 евро обезщетение на Ючел, който е германски гражданин. Присъдата все още може да се обжалва.

48-годишният кореспондент на „Ди Велт“ прекара в ареста в Истанбул между февруари 2017 и февруари 2018 година.

Обвинението срещу него бе, че разпространява прокюрдска пропаганда и така подкрепя тероризма. След дължи политически спорове Ючел бе освободен и екстрадиран в Германия. В негово отсъствие Турция го осъди на две години и десет месеца затвор.

„Това е политическа присъда“, заяви тогава журналистът Ючел.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.