Питър Джаксън (създателят на трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит", както и на последния "Кинг Конг") заяви, че вече не го истройва наложената от Холивуд система на производство на блокбъстъри и бълването на филми за супергерои, затова той смята да се върне към нискобюджетното кино.

"Не обичам холивудските блъкбъстъри. С появата на новите технологии киноиндустрията излезе от нормалния си път. Сега основен двигател са франчайзите и супергероите. Аз никога не съм чел комикси през живота си, затова се оказах в неизгодно положение - не мога да намеря нищо интересно в тях. Така че за мен е време да направя крачка назад", заяви големият майстор в интервю за изданието Moviefone.

"Не смятам да изменям на себе си и да снимам филми за компанията Marvel. Ако нямам друг избор, освен проект на Marvel, ще предпочета да се заема с нискобюджетен новозеландски филм", добавя режисьорът.

Джаксън признава, че обича да снима нискобюджетно кино. Той напомня, че заедно със сценаристките Франсис Уолш и Филипа Бойенс е заснел "Небесни създания" - хроника за родната му Нова Зеландия. "Смятаме да се върнем към тази тема и да снимаме някакви новозеландски истории", казва режисьорът, който въведе технологиите в киното по възможно най-приемливия начин - технологии в кадрите, а не кадри в технологиите.

Напомняме също, че Питър Джаксън вече даде да се разбере, че в близките години от него не бива да се очакват нови филми за Средната земя.