Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицията в Германия разследва над 12 хиляди случая на  фалшиви сертификати за ваксинация срещу коронавирус във всички 16 провинции на страната. Най-много такива случаи има в Бавария.

Броят на разследванията се е увеличил през декември, след като властите обявиха нови ограничения, с които неваксинираните имат затруднения пред участието си в обществения живот. 

Въпреки, че наказанията за фалшифициране на документ в германия са много строги, нелегалният бизнес с фалшиви сертификати процъфтява. Досега полицията е установила 5500 фалшиви сертификата в Бавария и разследва още 4000 случая. В Северен Рейн-Вестфалия има конфискувани 3500 фалшиви сертификата. 

Фалшиви сертификати се предлагат в интерент и в социалните мрежи, най-вече в платформата „Телеграм“. Там срещу 300 евро може да се закупи пълен пакет документи – попълнена ваксинационна книжка и код за смартфона. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.