Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕС и САЩ отхвърлиха инициативата на Русия да възстановява сфери на влияние в Европа и подчертаха решимостта си да продължат интензивните консултации по този въпрос.

Това стана ясно след телефонен разговор между върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел и американския държавен секретар Антъни Блинкън.

По този начин Брюксел и Вашингтон показват силен, ясен и единен трансатлантически фронт, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност (ЕСВД). Борел и Блинкън отново са потвърдили подкрепата си за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна и са изтъкнали необходимостта от деескалация от страна на Русия и пълното спазване на Минските споразумения.

Двамата дипломати  остават открити за диалог с Русия, но не и за сметка на свободата, суверенитета и независимостта на членовете на трансатлантическата общност.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.