ГЕРБ и РБ започват консултации по поправката "Горанов". В началото на януари двете партии трябва да стигнат до общо политическо решение. Това съобщи във фейсбук един от съпредседателите на ПГ на Блока Радан Кънев. До това споразумение се стигнало след двучасов разговор на Кънев с премиера Бойко Борисов. До постигането на общото решение спорните законодателни текстове няма да влязат в действие, защото няма да се приема наредба за тяхното приложение, твърди Кънев.

Ето и цялото му съобщение във фейсбук

Днес имах двучасов разговор с премиера Борисов по повод кризисната ситуация след петъчния парламентарен вот. 

Постигнахме съгласие да проведем бързи вътрешнопартийни консултации в ГЕРБ и РБ, след което да проведем поредица от експертни консултации по повод пенсионния модел. Добре е още преди Нова година или в началото до януари да стигнем до общо политическо решение на управляващите партии и мнозинството. Това решение ще гарантира сигурността на личните пенсионни спестявания и стабилността на финансовата система, в т.ч. на частните и публичните пенсионни фондове. 

До приемането на общо политическо решение наредба по приложението на спорните текстове няма да бъде издавана и те няма да произведат правно действие. 

По пътя на прекия политически диалог ще вземем решенията за бъдещето на пенсионния модел и няма да допуснем влияние на ДПС върху политическата власт и финансовия сектор.