"Искам да видя как и от кого ще бъда спрян да вляза в Парламента"

Това заяви днес пред Нова депутатът от "Има такъв народ" Андрей Чорбанов, който бе категоричен, че няма да следва приетото правило в Народното събрание да се влиза единствено след представен зелен сертификат. 

Професорът, който отдавна е противник на ваксините, заяви, че според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не можел да го ограничи. Това на практика не е вярно, защото вече е практика депутатите да участват онлайн в заседанията. Правили са го редица народни представители, които са били карантинирани заради заболяване от COVID или защото са били контактни. 

Чорбанов днес продължи да развива тезите, които изнася пред публиката вече в продължение на две години. Магнум опусът на мисълта му в тази посока е, че не вирусът бил виновен за високата смъртност у нас, а здравната ни система. Данните са категорични - смъртността специално от COVID у нас е една от най-високите в света, а страната ни - една от най-малко ваксинираните в Европа. 

Депутатът обяви и че стои зад цветистия си израз от преди дни - че "Омикрон" гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна". 

"Факт е, че и ваксинирани боледуват изключително масово. Ние сме против зеления сертификат за където и да било. Не смятаме, че е ефикасен. Хора със сертификати могат да заразяват други хора", заяви той.