"Правя отчаян жест", обяви днес драматично по Нова тв лидерът на ББЦ Николай Бареков. Вчера той вече заяви, че се отказвал от собствената си парламентарна група. Днес продължи с готовността за решителни дествия - готов бил и да се откаже от шестте депутати, които в БДЦ са от "България без цензура", ако не действат според съвестта си. "Съвестта се дава на нас, политиците от избирателите", продължи прочувствено новият политик, който скоро може да се окаже лидер без партия. Според него върху депутатите от БДЦ бил оказан натиск, той имал много тежки разговори с тях, дори т.нар. независим (имайки най-вероятно Росен Петров, без обаче да го назовава по име) напуснал залата, за да не гласува. 

"Тази ПГ има собствен живот. Ако желаят депутатите от нея- могат да бъдат опозиция или да седнат на трапезата на управляващите. Оставих тези хора на тяхната съвест, повече няма да им давам съвети", каза Бареков. Според него всички те били в парламента благодарение на него, влезли с неговия образ - всички носели тениски с неговия лик. Сега обаче се продали. При гласуванията в петък обаче БДЦ бил като смокинов лист за ГЕРБ и ДПС.

"Да се откажеш от собствените си деца е много тежък жест. Както и те да се откажат от теб", продължи с драматизма сегашният евродепутат.

За Радан Кънев има новина - Бареков му протяга ръка да правят общ опозиционен блок. Кънев е от малкото читави хора в парламента, където оргията била пълна, даде оценката си новият политик.

Най-кратият политически виц бил: Господата от ГЕРБ са демократи, стана ясно още от медийната изява на Бареков.