Веригата за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) в Япония обяви, че ще намали порциите пържени картофки за една седмица, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Причината за това са логистични проблеми, свързани с наводненията в Канада и пандемията.

От петък (24 декември) до 30 декември приблизително 2 900 ресторанта за бързо хранене в Япония ще сервират само малки порции пържени картофи, за да избегнат недостиг, съобщи Макдонладс холдингс Джапан (McDonald's Holdings Japan).

"Заради големите наводнения близо до пристанището на канадския град Ванкувър и нарушенията по световните вериги за доставки заради пандемията от коронавируса ще имаме закъснения в доставките", се посочва в комюнике на компанията, която получава доставки именно от Канада.

Веригата за бързо хранене уточни, че е взела тази мярка, за да могат всички клиенти да си поръчат пържени картофки въпреки трудностите, които компанията среща да поддържа стабилни доставки на основни продукти.

Ограниченията ще влязат в сила в момент, когато училищата и компаниите се готвят да затворят врати заради новогодишните празници.

Мерките ще се прилагат най-вече в деня на Коледа, когато в Япония всяка година се извиват дълги опашки пред ресторантите на веригата за бързо хранене Кентъки фрайд чикън (Kentucky Fried Chicken), тъй като много японци свързват пърженото пиле с този празник.