Може да гледате титаните от Metallica на живо и напълно безплатно в реално време в събота сутрин.

Днес от 7:00 ч българско време и в понеделник по същото време те отбелязват 40-годишнината от създаването си. Събитието се предава от Сан Франциско.

Ако искате - и сте ранобудни - можете да прослесите събитието:

Това може да стане в платформите Amazon Prime (включително

https://twitch.tv/amazonmusic

и

https://primevideo.com

и

The Coda Collection (https://bit.ly/3q6jd59, където можете да се абонирате и да ви подсетят, като дойде време за излъчването).

Струва си да жертвате съботната си сутрин - по целия свят ще празнуваме юбилея им заедно!

Събитието е в Chase Center, San Francisco, CA. А пък кметът на западния град Лондон Брийд вече обяви четвъртък, 16 декември, за „Ден на Metallica“ в града, като част от празниците по повод 40-я им юбилей.

"Когато хората споменат Сан Франциско, се сещат за трамваите, а после за Metallica“, каза тя. „От името на града и окръг Сан Франциско, искам официално да обявя днешния ден за Ден на Metallica.“

За да отбележат юбилея си, Metallica са планирали поредица от събития из целия град (включително подкрепа на малки бизнеси и почистване на плажа), като кулминацията са двата концерта в Chase Center. Празненствата включват участие още на Taipei Houston, в която влизат синовете на Lars Ulrich и The Wedding Band, страничен проект на Robert Тrujillo и Kirk Hammett.

Всичко това е част от иницитивата на групата да помогне да се привлекат повече посетители в града и района, за да се помогне на рестарта на местната икономика, отбелязва ZRock.