Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новата министърка на правосъдието Надежда Йорданова направи нещо доскоро немислимо: още при първите си думи при встъпването в длъжност завчера, заговори без увъртания, че "инатът на Гешев" да подаде оставка струва пари на българските граждани.

От своя страна главният прокурор, който много обича да повтаря колко обективна е прокуратурата и не се занимава с политика, често обича да говори за "малки, но много кресливи партии", които винаги е посочвал за свой основен клеветник и враг. И за които не пропускаше да наблегне, че не могат дори да влязат в парламента, но неотдавна изостави този сюжет...

Днес бе първият ден, в който министърката, излъчена в четворната коалиция от ДБ, дойде да председателства Пленум на ВСС.

И не само това - а стана истински екшън.

Йорданова се спря пред журналистите на входа, където тема № 1 отново беше главният прокурор и евентуалното негово отстраняване. По-конкретно - как ще внесе отново - този път пред Пленума предложението за дисциплинарното му наказание. 

То бе отправено от предшественика й Иван Демерджиев, но вчера Прокурорската колегия демонстративно го върна с указание към министърката, че не те, а Пленумът се занимава с "тримата големи" - нещо, което едва ли не й е известно.

Видимо имаше логистика преди идването на Йорданова.

Днес точно министърката обсъждаше пред журналисти, че е изненадана - обикновено органът, който преценява, че е некомпетентен, го препращал на компетентния - а не го връща на вносителя... 

И тогава Иван Гешев я изненада отстрани с букет и пожелание за "здраве, успех и съвместна работа със съдебната власт".

След видимата първоначална изненада Йорданова не се запъна - и веднага излезе от ситуацията, че се надява да обсъдят условията за неговата оставка.

Усмихнат на "шегата" си, главният прокурор се изтегли нагоре по стълбите, повтараяйки, че "само олигарсите" се интересували от темата

Закачката между двамата продължии в заседателната зала на Пленума на ВСС.

Гешев там пък обяви, че се надява новият министър на околната среда (Борислав Сандов - друго от разпознаваемите лица на ДБ, б.р.) да не поиска и той оставката му заради глобалното затопляне.

А снимките на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев - дори само от първите няколко минути на този Пленум - едва ли имат нужда от повече коментар.

Коментари

Пародия..

След като днес Гешефтурата изпра престъплението на Кирето Лъжеца по чл 313 от НК..... а утре снеме всички обвинения по Черепа, Бобокови, руските шпиони около РРадев.... никой повече няма да спомене за оставка. След месец ще четем дитирамби колко велик, компетентен и принципен е Гешев. Ще го обявят за национално богатство!

Селската мома от разградския картофен пояс кърти

Испициалистка отсекъде.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.